Sverre Isachsen - EM-mester i rallycross 2009, 2010 og 2011 var med Relekta-Gruppen inntil han begynte i Subaru Puma teamet i USA i 2012

 
Sverre Isachsen har drevet med bilsport i 20 år og tilhørt toppen av eliten innen Supercars-klassen i rallycross  de siste sesongene. Hans EM-meritter i rallycross spenner fra 7. plass i 2004, 3. plass i 2005 og deretter 4. plass 3 år på rad, før han smalt til som EM-mester 3 år på rad!

 Les om Sverres erfaringer med produktene våre! 

Årets bilsportutpøver igjen

For andre år på rad ble Sverre Isachsen kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge. Denne gangen delte han prisen med to andre.

Det var under Norges Bilsportforbunds premieutdeling i Lillestrøm i november at Sverre Isachsen kunne motta den høyeste utmerkelsen i norsk bilsport. For første gang var det tre førere som delte prisen, da også Andreas Bakkerud og Lars Øivind Enerberg kunne motta premien. Bakkerud er årets Europamester i rallycrossklassen Super 1600, Enerberg vant EM i rallycrossklassen Touring Car, mens Sverre Isachsen tok sitt tredje strake EM-gull i rallycrossens kongeklasse Super Car.

- Utrolig morsomt å få denne prisen for andre år på rad, og jeg likte at de delte prisen mellom oss tre. De unge guttene gjør en imponerende jobb og representerer fremtiden til rallycross, jubler Sverre Isachsen.

41-åringen fra Hokksund har hatt en fantastisk sesong med sitt tredje strake EM-gull og sitt andre strake EM-gull for den raskeste klassen i rallycross. Han har også blitt hedret med sitt eget museum på hjemstedet Hokksund, og i høst blitt portrettert i flere medier som Dagbladet, Finansavisen og NRK.

Etter å ha levd som profesjonell rallycrossfører et halvt år er Sverre Isachsen nå inne i en tøff jobbperiode med salting og snømåking for å få endene til å møtes.

-Jeg jobber nesten døgnet rundt på vinteren for å kunne konsentrere meg om rallycross på sommeren. Men jeg bruker også en del tid på å forberede neste sesong. Vi har mange spennende planer, men har ikke bestemt oss for noen enda, sier Isachsen hemmelighetsfullt.


EM-mester for tredje året på rad

Etter seieren i nest siste EM-runde i Polen, tok Sverre Isachsen sin tredje strake EM-tittel i rallycrossens keiserklasse.

- Fantastisk, vi klarte det igjen! Jeg vil takke teamet og alle gode samarbeidspartnere for denne seieren, jubler Isachsen etter seieren i Polen og et nytt EM-gull i Supercars (tidligere divisjon 1).

40-åringen fra Hokksund seiler nå opp som Norges kanskje største bilsportsprofil etter å ha tatt tre strake EM-gull i rallycross. Ikke engang Martin Schanche klarte å vinne tre EM-gull på rad, men det har altså Sverre Isachsen klart i en tid hvor nivået sannsynligvis er høyere enn noen gang i europeisk rallycross.

I fjor ble han kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge, etter sin andre strake EM-tittel. Det er den høyeste utmerkelsen i norsk bilsport, og nå har han klart å toppe denne fantastiske prestasjonen.

- Jeg trodde ikke jeg skulle klare å avgjøre EM allerede denne helgen, med tanke på at det er en EM-runde igjen. Men også denne helgen fungerte alt perfekt, bortsett fra at servostyringen røk i finalen. Dessuten hadde min erkerival, Timur Timerzyanov en vanskelig helg, så nå blir det en ren parademarsj i finalen i Tsjekkia.

Sverre Isachsen står nå med 124 poeng i EM, mens Timur Timerzynov har 107. Skulle russeren vinne i Tsjekkia, samtidig som Sverre Isachsen ikke tar poeng vil Timerzyanov gå opp til 127 poeng. Men Citroën-føreren er nødt til å stryke sitt dårligste resultat, som er seks poeng, mens Isachsen da eventuelt vil stryke resultatet fra finalen. Dermed er det ingen ting som kan ta fra Sverre Isachsen hans tredje strake EM-gull i rallycross.

- Jeg er så utrolig stolt av denne EM-tittelen. Jeg har mitt eget team, men likevel klarer vi å slå konkurrenter som kjører i profesjonelle team. Men igjen som viser det seg at det lønner seg å ha fokus på de rette tingene, og ubeskjedent nok må jeg si at vi er helt rå på å ha rett fokus.

Isachsen vant igjen

Sverre Isachsen vant nok en gang. Denne gangen i Greinbach, Østerrike. Nå er han enda nærmere sitt tredje strake EM-tittel. -Alt har fungert perfekt denne helgen. Jeg sa før helgen at jeg trengte å være smart, og jeg har kjørt taktisk hele helgen, sier han. Ford Focus sjåføren var raskest i kvalifiseringen, første heat og andre heat. Han valgte å ikke kjøre tredje heat, siden han allerede hadde sikret seg pole position i A-finalen. - A-finalen var også god. Jeg tok starten, men gikk inn til jokeren ganske tidlig, men jeg hadde kontroll hele tiden. Isachsens to viktigste rivaler, Timur Timerzyanov og Tanner Foust, fikk andre og tredje plass i Østerrike, så det er fortsatt spennende med to løp som gjenstår av sesongen. Det neste løpet er i Polen. -Ingenting kan stoppe meg nå, sier Sverre.

 

Seier og EM-ledelse

Etter noen vanskelige løp slo Sverre Isachsen tilbake med seier i EM-runden i rallycross i Nederland 13-14 august. Dermed gikk 40 åringen også opp i EM-ledelse, og har nå en gylden mulighet til å ta sitt tredje strake EM-gull.

- Endelig! Etter seieren i årets EM-åpning har det vært mye stang ut, men i dag klaffet det meste, jubler en glad Sverre Isachsen etter seieren på nederlandske Valkenswaard.

Helgen startet imidlertid dramatisk for Sverre Isachsen, da en turbo røk allerede på lørdagens trening. Bilen ble reparert, men da tidstreningen skulle starte, begynte det å regne. Isachsen var ikke heldig med forholdene og kjørte bare inn til niende tid. Likevel vant han den første omgangen lørdag ettermiddag.

- Jeg har hele tiden visst at jeg trenger et godt resultat denne helgen. Derfor har jeg forsøkt å kjøre så taktisk riktig som mulig.

I andre omgang søndag morgen ble det igjen dramatisk da en drivaksel røk, men med femte tid i tredje omgang, sikret Sverre Isachsen seg fjerde startposisjon i A-finalen bak Michael De Keersmaecker, Mats Lysen og Jean-Luc Pailler.

- Jeg bestemte meg for å avgjøre mye i starten, og jeg gikk rett opp på andreplass bak De Keersmaecker. Men da han fikk tekniske problemer, kontrollerte jeg inn til mål.

Sverre Isachsen vant til slutt foran Ludvig Hunsbedt og britiske Andy Scott. Isachsens to erkerivaler, Timur Timerzyanov og Tanner Foust, hadde ingen god helg i Nederland. Dermed Leder Sverre EM foran årets tre siste EM-runder. Dette var den 20. EM-seieren hans! 
 

Bilen stoppet mens Sverre lå på andreplass, men ble NM-mester

Dermed dumpet han ned på fjerdeplassen i den svenske EM-runden i rallycross. Bilen stoppet plutselig i den aller siste svingen. Trøstepremien ble imidlertid en NM-tittel takket være helgens kjøring. Norgesmesterskapet i rallycrossens keiserklasse, Supercars, er lagt til den norske EM-runden første helg i juli.

Med det kunne Sverre Isachsen innkassere sitt andre NM-gull på rad, men likevel var ikke Ford-føreren helt fornøyd. - Et NM-gull er alltid artig, men det er EM som teller. Og denne helgen har jeg kjørt bedre enn noen gang. At A-finalen da skal bli ødelagt av en punktering og en bil som plutselig stopper er selvsagt veldig surt, sier Isachsen. - Jeg aner ikke hva som skjedde, men bilen bare stoppet. Jeg opplevde det samme i Finland i fjor, men jeg skjønner ikke hva som er årsaken. Dermed ble jeg bare nummer fire, og ble så sint at jeg slo i rattet, og da fikk jeg selvfølgelig vondt i tommelen igjen.

Sammenlagt ligger Sverre nå på 2. plass i EM runden 2011 bak Tanner Foust. - Tanner er en tøffing, men med det tempoet vi viste i helgen så har jeg stor tro på en ny EM-tittel. Bilen fungerer egentlig perfekt, så dette ser veldig bra ut for resten av sesongen.Andreplass på Lånkebanen

Sverre Isachsen var fornøyd med andreplassen i EM-runden på Lånkebanen i Trøndelag siste helgen i juni. – Med en vond tommel er jeg strålende fornøyd med resultatet, sier Sverre.

I den forrige EM-runden i Frankrike brakk han tommelen. Sverre valgte å ta av gipsen en uke før legene mente han burde det. De anbefalte også at han ikke skulle kjøre denne EM-runden. 
Men Isachsen fjernet gipsen, og kjørte med en svært vond tommel hele helgen.
- Rattet ble slått ut av hendene mine to ganger i finalen, og jeg holdt på å snurre. Det var ikke lett, men det gikk til mål og jeg er veldig fornøyd med denne plasseringen. All honnør også til vinneren Mats Lysen som kjørte et glimrende løp i dag, sier Sverre.

- Jeg hadde en god start, men begynte å slite litt med tommelen. Etter at jeg hadde vært i alternativsporet var Mats Lysen i ledelsen, og det var ikke noe jeg kunne gjøre.
Sammenlagt er Sverre helt på andreplass i EM-sammendraget, kun to poeng bak russeren Timur Timerzyanov. Mats Lysen er på en tredjeplass, kun ett poeng bak Isachsen.

Vant første EM runde i år
Sverre Isachsen startet denne sesongen som han avsluttet den siste, på toppen av pallen! - Et perfekt løp og en perfekt seier, sier han etter at han vant første runde av European Rallycross Championship på Lydden Hill i England. Den regjerende mesteren startet helgen med den raskeste tiden i kvalifiseringen og seier i første heat. Men noe var galt med motoren. Motortemperaturen var for varm, så de byttet motoren før søndag.
Dermed måtte Sverre starte andre heat med en helt ny og uprøvd motor. I starten av andre heat han ble påkjørt av en annen bil, men teamet fikset bilen. I A-finalen ledet Sverre fra start til mål, og vant det første løpet i kategorien "Supercars", det nye navnet på "divisjon 1".

- Jeg må takke laget mitt. De gjorde en flott jobb igjen, og nå jeg gleder meg til resten av sesongen, avslutter han. 

Venter på ny motor for sesongen i 2011

Regjerende Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, er usikker på om den nye motoren er klar til sesongpremieren den 25. april. - Jeg kjører uansett på Lydden Hill, og hvis den nye motoren ikke er klar, så bruker jeg bare den fra i fjor. Den er bra den også, sier Sverre Isachsen. 40-åringen fra Hokksund har vunnet ”keiserklassen” i rallycross-EM de to siste årene, og går i år for sin tredje strake tittel. - Jeg fortsetter med den samme bilen som i fjor, men får en ny motor. I denne sporten er man nødt til å utvikle seg hvis man skal henge med i toppen. Ford-føreren går en spennende sesong i møte. Ti EM-runder venter, og den 26. juni skal EM-sirkuset besøket Lånkebanen ved Stjørdal utenfor Trondheim for første gang. - Lånke blir bra. Det er en fin bane, den ligger rett siden av Værnes flyplass og ettersom Hell ligger rett nede i bakken så kaller de selvfølgelig arrangementet for ”Rallycross in Hell”, og det bør nok skremme en og annen konkurrent, gliser Sverre.

I tillegg til Europamesterskapet håper Sverre også å bli Norgesmester, noe han også klarte i fjor. - Årets NM består av EM-rundene i Norge og Sverige, så sjansen er der. I fjor ble Isachsen også Nordisk Mester, men det nordiske mesterskapet arrangeres ikke i år. Om Sverre skal gjenta suksessen fra i fjor med å vinne løp i det amerikanske mesterskapet er heller ikke sikkert. - Det avhenger av budsjettet. EM er definitivt hovedmålet, men hvis jeg har budsjett til det, så kan det hende jeg kjører litt i USA også. Ellers håper jeg å få til et av de heftigste Youtube-stuntene som noen gang er gjort med bil her i landet, men der gjenstår det fortsatt en del detaljer, avslutter en hemmelighetsfull Sverre Isachsen.

Ble kåret til Årets Motorsportutøver 2010

Under Norges Bilsportforbunds årlige bankett i år, ble Sverre kåret til Årets Motorsportutøver 2010. Dette er den høyeste utmerkelsen man kan får innen norsk motorsport, og har vært utdelt 23 ganger. Årets sesong har vært fantastisk med EM-tittelen. I tillegg ble han uoffisiell Nordisk mester, han vant Norgesmesterskapet, han vant en runde i det amerikanske rallycrossmesterskapet og han ble den første norske bilsportsutøveren i X-Games.

  
Sverre Isachsen ble årets Motorsportutøver 2010. Her fra utdelingen under Norges Bilsportforbunds bankett på Lillestrøm.

Også NM-mester i rallycross 2010


Sverre vant jubileumsløpet på Lyngås Motorbane i sin Ford Focus, og dermed sikret han seg også årets NM-tittel. Nå er vi best i Europa, best i Norden og best i Norge, jublet han.

Vant America Rallycross Championship 


7. november i New Jersey, USA kjørte Sverre inn til seier i den prestisjefylte America Rallycross Championship. Denne gangen hadde han tatt med seg bilen over dammen, og det ga resultater. På amerikansk tv ble han omtalt som verdens beste rallycross-sjåfør.   

Sverre Nordisk mester i Strängnes


Isachsen ble Nordisk mester på Strängnes. Jeg ville spare penger og kjørte på brukte dekk. Men så kjøpte jeg nye dekk før A-finalen og da vant jeg, sier en glad Isachsen.

EM-mesteren 2010!18-19 september avsluttet Sverre Isachsen i Tsjekkia som EM-mester for 2010. Dermed forsvarte han tittelen fra i fjor. Mestertittelen var allerde et faktum etter nest siste runde to uker tidligere i Polen. Han vant ikke da, men i finalen i Sosnova tok han førsteplass igjen. ”Det var viktig for meg å vinne dette løpet og vise hvem som er best. I finalerunden satt jeg bare og lo. Bilen var perfekt. Teamet hadde gjort en god jobb”, sier han. Etter passering av målstreken, kunne feiringen av nok en EM-tittel starte. Vi gratulerer! 

Isachsen til X-Games i USA, men måtte bryte

Sverre har vært i Los Angeles for å kjøre da rallycross debuterte i det store X-Games. Han hadde ikke med sin egen bil, men kjørte en Subaru. Den fikk tekniske problemer. "Jeg fikk turboproblemer i det første heatet og måtte bryte. Dermed var jeg ute av konkurransen og måtte se resten fra tribunen", forklarer Sverre Isachsen.

Juni 2010

I Nyirad, Ungarn 5-6 juni tok Sverre nok en gang seieren. Han økte forspranget til Michael Jernberg med 9 poeng i sammendraget. "Nok en perfekt helg, hvor bilen, teamet og jeg fungerer helt utmerket. Det er rart med det, men når man har funnet flyten, slik som jeg har nå, så er det vanskelig å stoppe meg", sier Sverre Isachsen etter seieren. 

Fire av seks EM-runder er nå over, og neste runde er i Höljes i Sverige. Der forventer han et stort oppbud av nordmenn og stor stemning. Det ikke er noe EM løp i Norge. Normalt kommer det over 20 000 publikummere til Höljes. "Men vi satser fortsatt på at vi kjører en runde i det nordiske mesterskapet på Lyngås til høsten, så jeg får kjørt på hjemmebane i år også", avslutter Sverre Isachsen.

EM-mesteren 2009!


FIA European Rallycross Championship er det ofisielle navnet på EM i Rallycross. Rallycross er en actionfylt motorsportgren som kjøres på lukket bane der dekket består av asfalt med partikler av grus. Det særegne for denne motorsporten er de korte og intense heatene, ofte med tette og spektakulære fighter mellom to eller flere biler. 

 Bilen er en Ford Focus ST T16 4x4. Fakta: 

Modell 2008
Motor 2000ccm Cosworth 560hk
Turbo GIK Kongsberg 
Dempere  Öhlins
Drivverk Sellholm
Girboks MPG 5 speed sekvensiell
Dreiemoment 849 Nm
Motorbygger Julian Godfrey Engineering
Clutch Karbon, tre-platet
Elektronikk Pectel 
Chassisbygger Ingmar Gunnarson Motorsport AB
Vekt 1200 kg
EM-mesterskapet kjøres over elleve løp i elleve forskjellige land.

Resultatene kan man etter hvert følge på websiden til det internasjonale motorsportforbundet FIA.

Copyright 2020
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS