Jonas Østbyhaug kjører snøscooter med god hjelp fra Relekta

Jonas Østbyhaug er en ung fører (1991-modell) som kjører helt i toppen i motorsportgrenen snøscooter. Klassene her er Pro Stock og Pro Open. Snøscooteren hans er en topptrimmet Lynx RS 600. Jonas startet med snøscooter da han var 11 år og har deltatt i konkurranser fra han var 13 år. Han er aktiv i Norge og i utlandet, Blant annet deltar han i EM og har god hjelp i å holde scooteren teknisk på topp med oljer fra Kroon-oil og Omega ved siden av andre produkter fra Relekta. 

Jonas sier dette om Kroon-oil Tornado Snow 2-takts motorolje og Omega 690 girolje:

  • ·         «Kroon-Oil Tornado Snow er høy-ytelses smøreolje som tåler en ekstrem belastning, noe som kreves for å kunne hevde seg i toppen innen snowcross.»
  • ·         «Vi har merket oss at slitasjen på stempel/sylinder er mindre etter at vi begynte å bruke Tornado Snow som motorolje.»
  • ·         «Sesongen 2012 benyttet vi Omega 690 girolje som smøreolje i kjedekassen, og har registrert at det nå er vesentlig mindre sponpartikler i oljen.»

Jonas sin nettside er www.taafiz.com

NM-mester 2013 i Pro stock

 I helga var det NM i Alta som sto for tur. Vi kjørte opp så vi var i Alta på fredag, for å få med oss Supercrossen som gikk i Alta sentrum. Jeg valgte å ikke kjøre denne for å ha best mulig sjanse på lørdagens Pro Stock kjøring.

Jeg vant GULL i Pro Open og er NORGES BESTE CROSS KJØRER!! Neste år skal jeg kjøre start nr 1 i Norge!!
 Helga er nå over, og jeg har innsett at jeg har oppfylt ett av de målene jeg hadde satt meg for min karriere, nemlig å bli best i hele Norge!
 Jeg vil takke mine sponsorer! Dette hadde ikke vært mulig uten deres støtte!

Les mer om Jonas sin ferd mot NM-tittlen.

 Endelig Norgesmester 2012

Den store helga hadde endelig kommet.
Mildværet hele siste uka før NM på Verdal hadde skapt store problemer for arrangøren, og at de til slutt (torsdag kveld) måtte flytte hele arrangementet lengre opp i høyden for å få til en snøbane, var ikke noen ulempe for meg.
Og hvilken skikkelig arbeidskrevende bane det etter hvert skulle bli. 

Jeg følte meg fin, avslappet og konsentrert lørdag morgen, slik at på kvalifiseringen kjørte jeg rolig, planlagt og kontrollert inn til en 6. plass i min gruppe. 

Heat 1:
Tok ingen sjanser i starten, kom ut som tredje mann, og hadde kjørt meg opp i ledelse allerede etter første passering.
Kontrollerte avstanden ned til neste mann gjennom hele heatets 14 runder, og selv om jeg roet ned mot slutten, vant jeg heatet med over 14 sekunder.

Heat 2:
Her hadde jeg en dårlig start, helt nede på 11. plass etter startsvingene. Kjørte meg sikkert opp i feltet uten å ta noen sjanser, og på den niende runden passerte jeg han som ledet.
Da jeg endelig kom i tet og fikk fri bane, kunne jeg velge mitt eget spor, og kjørte inn til en seiersmargin på 24 sekunder på de siste 4 rundene av heatet.

Heat 3:
Selv om jeg ledet med 12 poeng, visste jeg at jeg ikke kunne ha uhell hvis dette skulle gå veien.
Hadde en god start, og var like godt først ut av startsvingen. Jeg hadde full kontroll på konkurrentene, og fikk den samme gode «flyten» som i de to første heatene i den etter hvert svært krevende banen.
Økte jevnt utover hele heatet, og da målflagget kom hadde jeg 31 sekunder ned til neste mann.

3 heatseiere i en NM-klasse er det ikke mange som har klart, og en samlet seiersmargin på 70 sekunder er det vel ingen som har hatt tidligere, så det er klart jeg var kjempefornøyd med å bli individuell Norgesmester i klasse Pro Stock.

Takk til alle dere sponsorer/samarbeidspartnere som har hatt troen på meg, og takk til mine mekanikere som stiller opp helg etter helg. Dere har en del av dette dere også!

I søndagens finale i NM Supercross for klasse Pro Stock og Pro Open hadde jeg en dårlig start, og sammen med en velt på første runde, så lå jeg desidert sist ved første passering.
Måtte «ta i litt», og ved målgang etter 10 runder var jeg bare sekunder etter 3. og 4. plassen. Litt ergelig med velten, men skitt au, en 5. plass med bare Open-maskiner foran seg var ikke så aller verst allikevel………, selv om man er Norgesmester.

Copyright 2020
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS