Malertips

Røytende pensler

Hva er vel verre enn at penselen legger igjen hår på den blanke listen du maler. Hva med å venne deg til å dra penselen over litt fint sandpapir før du begynner? Da vil de løse hårene trekkes ut FØR du begynner å male.

Se stort bilde

Vann eller olje

Det er ikke alltid lett å vite om det er bruk olje eller vannbasert maling fra før når du skal male. Oljebasert maling hefter nemlig ikke så godt til gammel vannbasert maling hvis det er det som er brukt fra før. Et smart tips for å finne ut av det på er å helle litt rødsprit på en fille og gni litt på malingen. Hvis malingen farger av på filla er det brukt vannbasert maling. Det vil ikke skje med oljemaling.

Se stort bilde

Søler du ofte maling på hendene?

Da kan det være lurt å bruke et rengjøringsmiddel som er effektivt med også skånsom mot huden. 101 REN SKRUBB HD er et slikt produkt. Den fjerner selv det vanskeligste smuss og etterlater fuktighet til huden.

Se stort bilde

Vet du om du må skrape før maling?

Det er ikke alltid lett å vite om det er nødvendig å skrape veggen før ett nytt strøk maling skap på. Tipset er enkelt.

Les mer

Nyttig bruk for en ødelagt tommestokk

Har du en knukket tommestokk, kan den brukes som forholdsmåler av 2-komponente masser. Si at du skal blande maling, og forholdet skal være 1:5. Da fyller du blandemiddelet opp til 1 cm på tommestokken og malingen videre opp til 6cm. Da har du fått én del blandemiddel og 5 deler maling.

Se stort bilde

Male vinduer?

Skal du male vinduene i sommer? Da er det ettpar ting å tenke på. Hvis vinduene er av en nyere type, så har det en gummilist inntil glasset. Denne skal ikke males. Dette fordi malingen vil gjøre gummien hard slik at forseglingen inn mot glasset slipper. Dette slipper inn vann og kan starte en forråtningsprosess. Har du gamle vinduer med kitt, så er det vanlig å male helt inn på glasset. Gjerne 1mm slik at maling er med på lage ett tett sjikt.

Se stort bilde

Bruk alltid bred maskeringstape

Det kan virke unødvendig å kjøpe den bredeste maskeringstapen når du står i byggvarebutikken, men det lønner seg stort sett alltid å velge den bredeste. Den sikrer et større område for drypp, både for pensel og rulle.

Se stort bilde

Ta vare på gammel maling, del 2

Når du har silt gammel maling så finnes det et smart tips for oppbevaring.

Les mer

Ta vare på gammel maling

Den finnes håp selv om malingen har stått lenge og det ligger snerk på toppen.

Les mer

Utsett herdingen av malepensler som skal brukes igjen

Ved å pakke inn nylig brukte pensler i et vått håndkle vil penslene ikke stivne like fort. De kan da brukes igjen når det er klart for strøk nr to. Dette gjelder selvfølgelig kun for vannbasert maling.

Se stort bilde

Murertips_del 3

Du kan fortsatt mure når det er minusgrader, men det er noen forholdsregler du bør vite om.

Les mer

Bruk akryl for skjule skjøter i lister

Når skjøtene mellom lister ikke er perfekt (noe de oftest ikke er) så er det lurt å bruke en akryl for å få sømløse overganger.

Les mer

Bruk Dekkfilt når du maler

Det er lurt å dekke til gulv og møbler når du maler. Men ekstra lurt er det å bruke et dekke som absorberer maling slik at det ikke tråkkes utover.

Les mer

Tec7 under vann

Det kan virke overraskende at en kan bruke fugemasserunder vann. Men Tec7, som er en MS-polymer-mass herder ved at den trekker til seg nødvendig mengde fuktighet ut fra omgivelsene. Derfor kan den også brukes under vann. Det er veldig praktisk hvis du skal tette noen som allerede ligger under vann, som f. eks. hull i en båt. Et lurt tips for MS-polymer-masser er å sprute på litt vann for å fremskynde herdingen.

Se stort bilde

Forsegling av åpne patroner -del 2

Press ut ca 2 cm masse ut fra dysen og la den herde. Da er det enkelt å dra den ut ved neste gangs bruk. En trekker da ut all den massen som er herdet videre inn i dysen og kan fortsette å kjøre ut ny uherdet masse.

Se stort bilde

Fuge uten risiko for at det slipper

En fuge skal normalt tåle bevegelser i emnet, men ved feilaktig fuging kan en risikere at den slipper i en ende.

Les mer

Velg riktig fugepistol

Fugepistoler finnes i mange varianter. Lær litt mer her.

Les mer

Vater rundt hjørner

Et urgammelt, men uhyre snedig tips når en skal få noe på linje rundt hjørner eller på hver sin side av en vegg, f.eks. bilder eller hyller.

Les mer

Vær nøye med avslutningene

Husk at det er ofte det siste en gjør som blir synlig.

Les mer

Tegne en perfekt sirkel kun ved hjelp av en vinklehake

Skal du lage et hull for en større rørgjennomføring, men har problemer med å tegne over målene ved å bruke røret? Da kan du bruke dette tipset.

Les mer

Ekstra støtte til stige

Noen ganger når en jobber høyt opp på stigen kan det være kjekt med ekstra støtte og stabilitet til stigen.

Les mer

Silikon på sandpapir

Opplever du ofte at sandpapiret blir "sløvt" og fullt av slipestøv? Prøv med silikon.

Les mer

Forsegling av patron del_1

For å hindre at fugemassen herder i tuppen, og blir ubrukelig, kan det være nødvendig å forsegle tuppen. Spesielt hvis dysen ikke har skrukork.

Les mer

Legg fliser som en proff

Hvordan du planlegger å legge flisene er avgjørende for et estetisk fint resultat.

Les mer

Male en sylskarp kant

Ved å bruke maskeringstape kan en få ganske rette overganger mellom to forskjellige farge. Men ofte renner malingen inn under tapen som gir ujevn og skrukkete linje.

Les mer

Maskeringstape som revner

Har du latt maskeringstapen sitte på for lenge kan den være vanskelig å få av uten at den revner eller ryker. Og da må det pilles.

Les mer

Male uten drypp fra spannet

Unngå malingssøl ved å bruke en gummistrikk.

Les mer
Copyright 2024
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS