BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. Formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet, fra tidlig fase til overlevert bygg. BREEAM-NOR har vist seg å være et effektivt verktøy for å samordne de ulike aktørene i et byggeprosjekt og integrere bærekraftig tenkning i alle ledd. 

Relekta har flere produkter som tilfredstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR:

Bilde av 101 Byggfug

101 Byggfug Varenr: T599750, T599751, T599752

Miljøtilpasset og elastisk fugemasse

  • Tilfredsstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR
  • Inneholder ikke ftalater, isocyanater eller skadelig løsemidler
  • Permanent elastisk (25 %)
  • Hefter til de fleste materialer, også våte
  • Høy limstyrke (20 kg/cm²)
  • UV-bestandig
  • Slip- og overmalbar 

101 BYGGFUG er en miljøtilpasset og elastisk MS Polymer basert fugemasse som kan brukes til både fuging og liming. Den tilfredsstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR (M1-sertifikat) og inneholder verken ftalater, isocyanater eller skadelig løsemidler. 101 BYGGFUG kan brukes i fuktige omgivelser, hefter til de fleste bygningsmaterialer, herder raskt og blir permanent fleksibel med en elastisitet på hele 25 %. Etter herding er den UV-stabil, samt slip- og overmalbar. Den høye limstyrken (20 kg/cm²) gjør den godt egnet som monteringslim.


Bruksområder
101 BYGGFUG hefter til de fleste bygningsmaterialer, som tre, metall, betong, tegl, stein, glass, malte flater m.m., og brukes som fuge- og tetningsmasse i skjøter, sprekker og gjennomføringer hvor det er bevegelse mellom materialene. Dette er spesielt viktig mellom konstruksjon og dører/vinduer hvor bevegelsene kan være opp til 20 %, men også på kjøretøy, campingvogner, småbåter m.m. 101 BYGGFUG er ideell til bruk i bygg hvor det er strenge krav til inneklima, f.eks. når bygget skal BREEAM-NOR sertifiseres.

Copyright 2020
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS