BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. Formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet, fra tidlig fase til overlevert bygg. BREEAM-NOR har vist seg å være et effektivt verktøy for å samordne de ulike aktørene i et byggeprosjekt og integrere bærekraftig tenkning i alle ledd. 

Relekta har flere produkter som tilfredstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR:

Bilde av Pur

Pur Varenr: T670001

Helårs byggskum med kontrollert ekspansjon

  • Til fuging og montering, samt varme-, kulde- og lydisolering
  • Tilfredsstiller BREEAM-NORs emisjonskrav
  • Kan brukes i alle retninger - 360°, og er tidsbesparende med kontrollert ekspansjon ved motstand
  • Kan transporteres ned til -20 °C, påføres fra -10 °C og er temperaturbestandig fra -40 °C til +110 °C
  • Utmerket heft til de aller fleste overflater
  • Er UV-bestandig og har god kjemikaliemotstand, råtner ikke
  • Herdet skum kan overmales og pusses

PUR er et helårs tidsbesparende byggskum med kontrollert ekspansjon som ved rett dosering slutter å ekspandere når den møter motstand. Den ekspanderer opp til 100 % på utlagt mengde. Der man før måtte skumme, stive av karmer, vente ut herdetiden, skjære og tilpasse før man f.eks. til slutt listet rundt et vindu, kan man nå bare skumme og liste og er med det ferdig. PUR leveres med engangshansker som ligger inni lokket. Den tilfredsstiller BREEAM-NORs emisjonskrav, kan transporteres ned til -20 °C, påføres fra -10 °C i alle retninger - 360° og er temperaturbestandig fra -40 °C til +110 °C. Ferdig herdet har PUR brannklasse B2, er UV-bestandig og har god kjemikaliemotstand, den råtner ikke. Den kan overmales og pusses, og er resistent mot maur og andre nordiske insekter.
 

Bruksområder
PUR byggskum har utmerket heft til de aller fleste overflater, unntatt polyethylene, polypropylen, PTFE og noen syntetiske materialer. Den kan brukes til fuging og montering, samt varme-, kulde- og lydisolering. F.eks. montering av dører, vinduer, utforinger, paneler etc. i plast, aluminium, tre og metall, fylling av vegger, skjøter, sprekker og hull, samt tetting/isolering av gjennomføringer og åpninger i vegger, tak og gulv.


Se demonstrasjonsvideo av Pur her

Copyright 2024
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS