Svanemerket er et nordisk miljømerke som vurderer hele livssyklusen til et produkt og alle relevante miljøproblemer som kan oppstå underveis. Kriteriene er strenge og alt fra råvarefasen til produksjon, bruksfasen og gjenbruksfasen er vurdert. Det er dette helhetsperspektivet som skiller Svanemerket mest fra mange andre miljømerker.

Svanelistede produkter er byggevareprodukter som ikke innehar Svanemerket, men kan likevel benyttes i Svanemerkede bygninger da de tilfredsstiller miljøkravene til Nordic EcoLabel. Disse er da «listet» i databasen til Nordic EcoLabel.

Last ned egen oversikt her

Bilde av 101 Brannakryl

101 Brannakryl Varenr: T599628, T599629

Fugemasse for branntetting

  • SP FIRE RESEARCH-godkjent for fuging og tetting av rør-, kabel- og kanalgjennomføringer
  • Opptil 4 timers brannmotstand (EI 240)
  • Høy lydisoleringsevne (62 dB)
  • Tilfredsstiller emisjonskravene til BREEAM NOR
  • Enkel å påføre og få en fin overflate
  • Permanent fleksibel opptil 12,5 %
  • Varmeekspanderende ved +180 °C

101 BRANNAKRYL er en fugemasse som forhindrer spredning av ild og røyk gjennom fuger og åpninger. Den er testet og godkjent av SP FIRE RESEARCH for å gi en varig og robust branntetting ved å forhindre gjennombrenning i opptil 4 timer (EI 240), i tillegg til at den ekspanderer når den utsettes for varme (ved ca. +180 °C) og tetter da hull og gjennomføringer hvor isolasjon rundt kabler eller plastrør brenner opp. 101 BRANNAKRYL er permanent fleksibel (12,5 %), har høy lydisoleringsevne (62 db), brannklassifisering EI 30 → EI 240 og tilfredsstiller emisjonskravene til BREEAM NOR. Den er enkel å påføre for å få en fin overflate, herder raskt (klebefri innen 60 minutter), er overmalbar og hefter til de fleste overflater.

Bruksområder
101 BRANNAKRYL kan brukes som fugemasse i overganger tak/vegg/gulv for å oppnå brannklassifisering helt opp til EI 240. Den egner seg godt sammen med materialer som gipsplater, isolasjonsplater, mur/betong, tre, glass, teglstein, stål, PVS, m.m. Den er også ideell for å tette hulrommet rundt kabelgjennomføringer. 101 BRANNAKRYL ekspanderer når varmen overskrider +180 °C slik at den fyller igjen hulrommet som oppstår når plastrør eller kabelisolasjon brenner opp. Dette sikrer at ild og røyk ikke sprer seg fra rom til rom innen angitte brannklasse. Merk at det er de øvrige materialene (vegg/gulv/tak) som angir hvilken brannklasse branncellen har. 101 BRANNAKRYL kan også brukes som støydempende fugemasse da den har svært høy lydisoleringsevne, samt som vanlig akryl/fugemasse i miljøer som har strenge krav til inneklima, ref. BREEAM NOR.

 

Copyright 2023
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS