Svanemerket er et nordisk miljømerke som vurderer hele livssyklusen til et produkt og alle relevante miljøproblemer som kan oppstå underveis. Kriteriene er strenge og alt fra råvarefasen til produksjon, bruksfasen og gjenbruksfasen er vurdert. Det er dette helhetsperspektivet som skiller Svanemerket mest fra mange andre miljømerker.

Svanelistede produkter er byggevareprodukter som ikke innehar Svanemerket, men kan likevel benyttes i Svanemerkede bygninger da de tilfredsstiller miljøkravene til Nordic EcoLabel. Disse er da «listet» i databasen til Nordic EcoLabel.

Last ned egen oversikt her

Bilde av Roof 2.0

Roof 2.0 Varenr: T602240, T602241, T602242, T602243

Vanntett gummiasfalt forsterket med glassfiber

  • For tetting av alle lekkasjer, overganger og sprekker på tak, takrenner, nedløp, m.m.
  • Hefter til de fleste overflater, også våte
  • Utmerket heft til bitumen (takpapp)
  • Kan brukes hele året, selv ned til -15 °C*
  • Tåler forlengelse på 170 % uten å sprekke
  • Inneholder glassfiber, for ekstra styrke
  • Forblir fleksibel i minimum 20 år

ROOF 2.0, WP7-301, er en smørbar «gummiasfalt»-masse som tetter og forsegler alle sprekker og hull på de aller fleste materialer (også våte), selv om vinteren ved temperaturer ned til -15 °C*.  Den er svært elastisk og tåler forlengelse på hele 170 % uten å sprekke.
ROOF 2.0 består av en blanding av butylgummi, bitumen og tråder av glassfiber. Den er svært UV-bestandig (full beskyttelse ved kun 1 mm tykkelse), noe som sammen med innholdet av butylgummi gir svært lang levetid (minimum 20 år) og varig fleksibilitet. Glassfiber sørger for god rivestyrke og bitumen gjør massen 100 % vanntett.

Bruksområder
ROOF 2.0 er godt egnet på alle områder ved taktekking, på både flate og hellende tak. Den tetter og forsegler rifter, hull, skjøter, sprekker og overganger på blant annet takpapp, takplater, takrenner og nedløp, samt alle former for installasjoner som finnes på tak; taksluk, kantbeslag, rør- og pipegjennomføringer, pipebeslag, skorsteiner, etc. Den egner seg like godt til akutte reparasjoner som varig montering av nytt utstyr. Det er ikke behov for varmebehandling for å få den til å tette, noe som er veldig tidsbesparende (ikke behov for brannvakt).
Den er også fin å bruke som tetting og beskyttelse på alt fra fundamenter, vegger, kummer og dreneringer, til å tette fuger i gamle trebåter. ROOF 2.0 er i tillegg sertifisert etter EU standarden EN 15814 som omhandler vanntetting av fundamenter under bakkenivå.

 

Copyright 2024
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS