19-04-2013 | TEC7 REDUSERER RADONNIVÅ I BYGG
Med nye regler har det blitt økt fokus på tiltak for å redusere radonnivå i bygg. Tec7 er testet og funnet som et meget godt egnet hjelpemiddel for å redusere radonnivået og dermed oppfylle kravene i de nye reglene.


- Både håntverkere og privatpersoner spør oss om Tec7 egner seg til tetting mot Radon, forteller markedssjef Bjørn Ivar Høiendahl. Vi bestemte oss derfor for å gå grundig til verks for å kunne gi et korrekt og dokumentert svar på spørsmålet. Og svaret var oppløftende.

- Gjennom undersøkelser fikk vi blant annet følgende utsagn fra forskningssjef Jørn T. Brunsell hos SINTEF/Byggforsk; «Det er viktig å skjønne at dette handler om luft, ikke om stråling». Vi ble anbefalt å teste Tec7 både for radonmotstand og lufttetthet, da Tec7 i denne sammenheng skal brukes som fuge- og tettemasse, fortsetter Høiendahl.

- Tester ble utført av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Resultatene viste at Tec7 har en radonmotstand som er bedre eller lik radonmembraner godkjent av norske SINTEF, som har svært strenge krav til slike produkter. Samtidig viste målingene for luftgjennomtrenglighet samme verdier som en membran med teknisk godkjenning fra SINTEF. Denne membranen ble testet ved kun 1/10-dels trykk av det Tec7 ble testet ved. Konklusjonen ble derfor at Tec7 er særdeles velegnet hjelpemiddel til å redusere radonkonsentrasjonen i eksisterende bygninger.

- Tec7 er velegnet til tetting i sprekker, hull, støpeskjøter og kabel-/rørgjennomføringer. Det er viktig å tette godt, slik at man minimerer luftstrømmer fra grunnen, avslutter Høiendahl.For mer informasjon, kontakt:
Relekta v/Bjørn Ivar Høiendahl
Telefon: 22 66 04 00
Epost: bh@relekta.no 

 

Tilbake
Copyright 2023
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS