BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. Formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet, fra tidlig fase til overlevert bygg. BREEAM-NOR har vist seg å være et effektivt verktøy for å samordne de ulike aktørene i et byggeprosjekt og integrere bærekraftig tenkning i alle ledd. 

Relekta har flere produkter som tilfredstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR:

Bilde av Trans Inox

Trans Inox Varenr: T539509

Universal grå metallic lim, fuge- og tettemasse

  • Næringsmiddelgodkjent og tilfredsstiller BREEAM-NORs emisjonskrav
  • Gift- og luktfri, inneholder ikke ftalater, isocyanater eller skadelige løsemidler
  • Tåler å fryse/tine gjentatte ganger i patron uten å miste egenskaper
  • Kan brukes både innen- og utendørs, og fester til våte overflater
  • Limer sterkt, herder raskt, krymper ikke og forblir fleksibel
  • Etterlater ikke skjolder eller flekker på naturstein, marmor, skifer, granitt, etc.
  • Overmalbar, tåler UV-stråler og er meget aldringsbestandig

TRANS INOX er en universal, sterk og fleksibel MS Polymer som kan brukes som monteringslim, tettemasse eller fugemasse på de fleste materialer hvor det er behov for grå metallic fuger. TRANS INOX er næringsmiddelgodkjent, tilfredsstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR og inneholder ingen ftalater, isocyanater eller skadelige løsemidler. TRANS INOX tåler å fryse og tine gjentatte ganger i sin forpakning uten å miste sine egenskaper. TRANS INOX fester godt selv om overflaten er fuktig, og kan til og med brukes til raske reparasjoner i uherdet tilstand under vann da den er både vann- og lufttett - den fullherder når massen kommer i kontakt med luft. TRANS INOX kan i mange brukstilfeller erstatte akryl, polyuretanfugemasser og silikon, butyltettemasse, monteringslim, trelim, vinduskitt, etc. Den vil ikke forårsake korrosjon eller tæring på metall/aluminium, smitte farge over på porøse underlag (marmor, skifer, granitt etc.), skade sølvbelegget bak på speil eller løse opp av isopor. TRANS INOX forblir fleksibel i hele sin levetid, er vibrasjons- og lyddempende, samt har god motstand mot kjemikalier, sopp og bakterier. Den er meget vær- og aldringsbestandig, tåler UV-stråler og kan overmales med de fleste typer maling og lakk (se egen informasjon; "Overmaling av MS Polymer).


Bruksområder
TRANS INOX kan brukes til fuging, montering, tetting, reparasjon og liming, både innen- og utendørs. Den hefter på nær sagt alle overflater som f.eks. keramiske fliser, klinker, emalje, betong, metaller, tre, stein, naturstein, murstein, syntetiske materialer. Den er ideell for liming  og fuging av baderom, wc, kjøkken, vinduer, gulv, tak, verandaer, etc. 
TRANS INOX har begrenset hefteevne på fete tresorter, trykkimpregnert tre, PP- og PE-plast, bitumen og silikon. Til bevegelsesfuger rundt dør og vindu anbefales en mykere fugemasse som f.eks XEALPRO. For mer krevende liming/bygging anbefales TEC7 eller X-TACK. På utvendig glass som kan bli varme anbefales TEC7 eller XEALPRO Transparent dersom det er krav til transparente fuger.


Bruk linkene under for mer informasjon og brukerveiledninger om:

Overmaling av MS Polymer
Unngå sopp og bakterier på fuger i våtrom
Utskifting av sanitærfuger
Løsne materialer som er limt/fuget med TEC7

Gå til fugekalkulator


 

Copyright 2024
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS