BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC) i tett samarbeid med bygg- og eiendomsnæringen i Norge. Formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet, fra tidlig fase til overlevert bygg. BREEAM-NOR har vist seg å være et effektivt verktøy for å samordne de ulike aktørene i et byggeprosjekt og integrere bærekraftig tenkning i alle ledd. 

Relekta har flere produkter som tilfredstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR:

Bilde av Trans Clear

Trans Clear Varenr: T539503, T539506

Krystallklar lim, fuge- og tettemasse

  • Næringsmiddelgodkjent og tilfredsstiller BREEAM-NORs emisjonskrav
  • Gift- og luktfri, inneholder ikke ftalater, isocyanater eller skadelige løsemidler
  • Herder raskt, selv på våte overflater
  • Tåler å fryse og tine gjentatte ganger i patron uten å miste egenskaper
  • Minimal krymp, overmalbar og meget aldringsbestandig
  • Etterlater ikke skjolder eller flekker på naturstein, marmor, skifer, granitt, etc.

TRANS CLEAR er en krystallklar elastisk fugemasse med høy limstyrke, selv på fuktige overflater. Den inneholder ingen skadelige løsemidler, ftalater eller isocyanater, og tilfredsstiller emisjonskravene til BREEAM-NOR. I tillegg er den næringsmiddelgodkjent og har god motstand mot kjemikalier, sopp og bakterier, noe som gjør den trygg i bruk på bl.a. kjøkken og bad. TRANS CLEAR er det foretrukne valget når det er behov en 100 % gjennomsiktig tettemasse. Den tetter mellomrom, hjørner og overganger uten å synes. Ideell på steder hvor det er materialene som skal fremheves. Den vil ikke forårsake korrosjon på metall/aluminium eller smitte farge over på porøse underlag som marmor, skifer, granitt etc. TRANS CLEAR er meget vær- og aldringsbestandig, og kan dermed også brukes utendørs, men ikke eksponeres for mye direkte UV-stråling. Dette kan skade overflaten ødelegge for den transparente egenskapen. Den tåler å fryse og tine gjentatte ganger i sin forpakning uten å miste sine egenskaper, noe som gjør at den trygt kan oppbevares i håndverkerbilen eller i garasjen når som helst på året.

Bruksområder
TRANS CLEAR kan brukes til fuging, tetting og liming, både innen- og utendørs. Den hefter på nær sagt alle overflater som f.eks. fliser, betong, metal, tre, stein og syntetiske materialer. Den er ideell for estetisk fuger.
For mer informasjon, se Produktinformasjon lenger ned på siden.

TRANS CLEAR er oppført i databasen for byggevareprodukter som kan brukes i Svanemerkede bygninger.

TRANS CLEAR er tilgjengelig i to størrelser: 

  • 100 ml tube
  • 310 ml patron


Bruk linkene under for mer informasjon og brukerveiledninger om:

Overmaling av MS Polymer
Unngå sopp og bakterier på fuger i våtrom
Utskifting av sanitærfuger
Løsne materialer som er limt/fuget med TEC7

Gå til fugekalkulator
Se også Trans Clear Inox


 


 

Copyright 2024
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS