Svanemerket er et nordisk miljømerke som vurderer hele livssyklusen til et produkt og alle relevante miljøproblemer som kan oppstå underveis. Kriteriene er strenge og alt fra råvarefasen til produksjon, bruksfasen og gjenbruksfasen er vurdert. Det er dette helhetsperspektivet som skiller Svanemerket mest fra mange andre miljømerker.

Svanelistede produkter er byggevareprodukter som ikke innehar Svanemerket, men kan likevel benyttes i Svanemerkede bygninger da de tilfredsstiller miljøkravene til Nordic EcoLabel. Disse er da «listet» i databasen til Nordic EcoLabel.

Last ned egen oversikt her

Bilde av X-Tack

X-Tack Varenr: T534525

Kraftliming med umiddelbar heft

  • Erstatter lodding, bolter, nagler, skruer, spiker
  • Høy umiddelbar heft (600 kg/m²) og permanent limstyrke (230 tonn/m²)
  • Kan brukes i temperaturer ned til -10 °C
  • Næringsmiddelgodkjent og ftalatfri, inneholder ikke isocyanater eller skadelige løsemidler
  • Tåler å fryse/tine gjentatte ganger i patron uten å miste sine egenskaper
  • Siger ikke, er permanent elastisk og tåler belastninger, bevegelser og vibrasjoner
  • Meget værbestandig under nordiske forhold

X-TACK er et raskt herdende MS polymer universallim for permanent montering som erstatter lodding, bolter, nagler, skruer, spiker, o.l. selv i temperaturer ned til -10 °C. Med ekstrem umiddelbar heft (600 kg/m²) og høy permanent limstyrke (230 tonn/m²) gjør den stort sett ekstra festing unødvendig. Dette gjør den perfekt til vertikal liming og liming på ujevne flater. X-TACK siger ikke, selv opp til 40 mm høyde på limfugen, beholder elastisiteten og tåler belastninger, bevegelser og vibrasjoner. X-TACK er næringsmiddelgodkjent, inneholder ikke ftalater, isocyanater eller skadelige løsemidler og er spesielt utviklet for å møte alle krav til festing innen byggindustrien, både innen- og utendørs. Den kan brukes på våte overflater og herder sågar under vann. X-TACK er tilpasset nordiske værforhold og er temperaturstabil mellom -40 °C og +90 °C, UV-bestandig, vann- og lufttett, resistent mot sopp og bakterier, samt overmalbar. Under oppbevaring i patron tåler X-TACK å fryse/tine gjentatte ganger uten å miste sine egenskaper.
 

Bruksområder
X-TACK er et universallim som erstatter lodding, bolter, nagler, skruer, spiker, o.l. og kan brukes til montering innen- og utendørs på de fleste materialer som tre, gips, marmor, granitt, naturstein, murstein, betong, metall, glass, plast (enkelte typer), gummi, PVC, PUR, syntetiske materialer, isopor m.m. X-TACK anbefales ikke brukt på PE, POM, PP, silikon, bitumen o.l.


 

Når danskene sier "superstærk", så MENER de det.. 😎
X-Tack - supersterkt, også før herding!
Sånn som det skal være.


X-TACK har en tykk konsistens og det anbefales derfor å bruke en fugepistol av høy kvalitet, for eksempel TEC7 GUN.

 
 

Copyright 2023
Powered by © Dynamicweb - Design by Relekta AS